Šokolaadikook

Valmistusaeg: 40-60 min

 

1. Murra šokolaad tükkideks. Lisa või. Sulata need pliidil või veevannil aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.

2. Lisa ükshaaval segades munad. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks. Kalla tainas lahtikäivasse koogivormi.

3. Puista peale pekanipähkleid ning küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

4. Valmis kook on pealt küpsenud, aga seest veel pehme. Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda – kasvõi järgmise päevani. Serveeri jäätisega või maasikatoormoosiga.    
 
Koostis Koostis- ja maitseained  
300 g Tume šokolaad suurte pähklitega  
200 g Või  
200 g Suhkur  
4 tk Muna  
1 spl Nisujahu  
  Soovi korral vanillsuhkrut  
  Pekanipähklid
    
Allikas: Oma Maitse
Autor: Viire Valdma