Valmistusaeg: üle 60 min
10 tk
1. Lõika saia- ja leivaviiludel ära servad.
2. Täidise jaoks haki sink ja paprika. Sega kodujuustu, toorjuustu, vahustatud vahukoore, hakitud küüslauguküüne, sinepi ja peterselliga.
3. Lao serveerimisalusele esmalt kiht leivaviile. Pintselda pealt kanapuljongist ja sidrunimahlast segatud immutusvedelikuga. Määri peale kolmandik täidisest. Kata saiaviiludega. Tee nii neli kihti, pealmine kiht jääb ilma täidiseta.
4. Kata tort toidukilega ja aseta peale raskus. Tõsta järgmise päevani külmikusse.
5. Katte jaoks sega toorjuust ja hapukoor. Määri segu tordi peale ja külgedele. Aseta jääsalatiribad tordi alumise serva peale. Keera poolitatud singiviilud torbikuteks ja aseta tordi keskele. Poolita kirsstomatid ja paiguta tordile. Kaunista murulauguga.
1 pk |
Õhukeseks viilutatud rukkileib |
|
1 pk |
Röstsai |
|
TÄIDIS |
100 g |
Kalkunisink |
|
1 tk |
Punane paprika |
|
250 g |
Kodujuust |
|
100 g |
Paprikamaitseline toorjuust |
|
2 dl |
Rõõsk koor 35% |
|
1 tk |
Küüslauguküüs |
|
1 tl |
Sinep |
|
1 dl |
Hakitud petersell |
|
IMMUTAMISEKS |
1 dl |
Kanapuljong |
|
1 spl |
Sidrunimahl |
|
KATE |
200 g |
Maitsestamata toorjuust |
|
100 g |
Hapukoor |
|
KAUNISTUS |
|
Jääsalatilehed |
|
100 g |
Viilutatud kalkunisink |
|
|
Kirsstomatid |
|
|
Murulauk |
Allikas: Oma Maitse
Autor: Angeelika Kang