Praetud ahvenamari hapukoorega

Valmistusaeg: kuni 20 min

 

1. Eemalda toorelt ahvenamarjalt näppudega nokkides või vispliga segades kiled.

2. Prae peeneks hakitud sibulad pannil võis keskmisel kuumusel parajalt klaasjaks, selleks kulub 5–7 minutit. Vala hulka ahvenamari ja prae aeg-ajalt segades läbi. Kui marjamass ei ole enam läbipaistev, vaid valkjas,lisa hapukoor ning maitsesta soola ja pipraga.

3. Rösti leib kergelt krõbedaks ja määri segu leivale. Kaunista maitserohelise või muu meelepärasega.
 
Koostis Koostis- ja maitseained  
300 g Ahvenamari  
3 tk Sibul  
  Praadimiseks õli  
  Sool  
  Must pipar  
100 g Hapukoor
Allikas: Oma Maitse
Autor: Tuuli Mathisen       

Kalkunisingiga võileivatort

Valmistusaeg: üle 60 min

 

10 tk

1. Lõika saia- ja leivaviiludel ära servad.

2. Täidise jaoks haki sink ja paprika. Sega kodujuustu, toorjuustu, vahustatud vahukoore, hakitud küüslauguküüne, sinepi ja peterselliga.

3. Lao serveerimisalusele esmalt kiht leivaviile. Pintselda pealt kanapuljongist ja sidrunimahlast segatud immutusvedelikuga. Määri peale kolmandik täidisest. Kata saiaviiludega. Tee nii neli kihti, pealmine kiht jääb ilma täidiseta.

4. Kata tort toidukilega ja aseta peale raskus. Tõsta järgmise päevani külmikusse.

5. Katte jaoks sega toorjuust ja hapukoor. Määri segu tordi peale ja külgedele. Aseta jääsalatiribad tordi alumise serva peale. Keera poolitatud singiviilud torbikuteks ja aseta tordi keskele. Poolita kirsstomatid ja paiguta tordile. Kaunista murulauguga.
 
Koostis Koostis- ja maitseained  
1 pk Õhukeseks viilutatud rukkileib  
1 pk Röstsai  
TÄIDIS
100 g Kalkunisink  
1 tk Punane paprika  
250 g Kodujuust  
100 g Paprikamaitseline toorjuust  
2 dl Rõõsk koor 35%  
1 tk Küüslauguküüs  
1 tl Sinep  
1 dl Hakitud petersell  
IMMUTAMISEKS
1 dl Kanapuljong  
1 spl Sidrunimahl  
KATE
200 g Maitsestamata toorjuust  
100 g Hapukoor  
KAUNISTUS
  Jääsalatilehed  
100 g Viilutatud kalkunisink  
  Kirsstomatid  
  Murulauk
 
Allikas: Oma Maitse
Autor: Angeelika Kang        

Kondiitritooted

Metsakohvik OÜ kondiitritooted

Tellimised palume esitada kaks päeva ette!

Tordid

kg

Trühvlitort

15.00

Kohupiimatort

15.00

Kohupiimatort puuviljade ja tarretisega

15.00

Kodujuustutort

14.00

Võikreemitort

15.00

Martsipanitort võikreemiga

17.00

Martsipanitort kohupiima ja kirssidega

18.00

Kohupiima-šokolaaditort

17.00

Sefiiritort

16.00

Marja-bezeetort

16.00

 

Kringlid

kg

Pärmitaigna kringel rosinatega ja puruga

10.00

Viinitaigna kringel kreemi-rosinate ja šokolaadivõõbaga

12.00

Pitsakringel

11.00

Pitsastritsel 350g

4.50

Viinitaignakringel õuna-karamellitäidisega

12.00

Viinitaigna-stritsel rosinate ja kreemiga 350g

4.50

 

Saiakesed

 

Martsipanikook 60g

1.00

Rummikook

0.80

Sefiirikorvike

1.00

Muffin toorjuustukreemiga

1.20

Kohupiimapallid kg

15.00

Kohupiimasarvekesed kg

12.00

Korvike kohupiimaga

1.20

Korvike puuviljadega

1.40

Sotšnik 75gr

0.80

Tallinna leivake 50g

0.80

Kohupiimatasku 50g

1.00

Mosaiikkook 80g

0.90

 

 

Viinitaignast saiakesed

tk

kg

Juustusaiake 55gr

0.80

14.54

Pitsasai 100gr

1.10

11.00

Viineripirukas 60gr

0.85

14.16

Kohupiimasaiake 60gr

0.85

14.16

Moositäpp 55gr

0.80

14.54

Kaneelisaiake 50gr

0.80

16.00

Kreemisaiake 50gr

0.80

16.00

Moonisaiake 50g

0.80

16.00

Purusaiake 55gr

0.80

14.54

Võlusaiake 60gr

0.85

14.16

Pähklikreemisaiake 60gr

0.85

14.16

Seemnesaiake 50gr

0.80

16.00

 

Küpsised

kg

Bezee

20.00

Juustuküpsis

8.50

Rosinaküpsis/valeri/

9.00

Kakaoküpsis

8.50

Pähkli-liivataignaküpsis

8.50

Kaneeli-liivataignaküpsis

8.00

Soolapulgad

8.00

Kevadlill

8.00

Küpsis Keeleke

8.50

Kookosepätsid

8.50

 

Pitsad

kg

Singipitsa

9.00

Hakklihapitsa

9.00

Köögiviljapitsa

8.00

Lõhepitsa

12.00

 

Koogid

kg

Porgandi-toorjuustukook

11.50

Õuna või rabarberi plaadikook

8.00

Kodujuustukook

10.50

Turbakook

10.70

Trühvlikook

10.00

Napoleoni kook

12.00

Linnupiimakook

11.00

Maasika-marjamaius

11.00

Porgandi-ananassikook

10.00

Rullbiskviit kohupiimaga

7.00

Kohupiimakook rosinatega

8.00

Keeksi-õunakook

9.00

Marja-bezeekook Britt

12.00

 

Šokolaadikook

Valmistusaeg: 40-60 min

 

1. Murra šokolaad tükkideks. Lisa või. Sulata need pliidil või veevannil aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.

2. Lisa ükshaaval segades munad. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks. Kalla tainas lahtikäivasse koogivormi.

3. Puista peale pekanipähkleid ning küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

4. Valmis kook on pealt küpsenud, aga seest veel pehme. Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda – kasvõi järgmise päevani. Serveeri jäätisega või maasikatoormoosiga.    
 
Koostis Koostis- ja maitseained  
300 g Tume šokolaad suurte pähklitega  
200 g Või  
200 g Suhkur  
4 tk Muna  
1 spl Nisujahu  
  Soovi korral vanillsuhkrut  
  Pekanipähklid
    
Allikas: Oma Maitse
Autor: Viire Valdma

Kringlid

 Tellimised palume esitada kaks päeva ette!

 

Kringlid    

kg

Pärmitaigna kringel rosinatega ja puruga                               

10.00

Viinitaigna kringel kreemi-rosinate ja šokolaadivõõbaga

12.00

Pitsakringel                                                                                  

11.00

Pitsastritsel 350g                                                                        

4.50

Viinitaigna kringel õuna-karamellitäidisega

12.00

Viinitaigna-stritsel rosinate ja kreemiga 350g                       

4.50

 

More Articles ...

  1. Tooted