Kalkunisingiga võileivatort

Valmistusaeg: üle 60 min

 

10 tk

1. Lõika saia- ja leivaviiludel ära servad.

2. Täidise jaoks haki sink ja paprika. Sega kodujuustu, toorjuustu, vahustatud vahukoore, hakitud küüslauguküüne, sinepi ja peterselliga.

3. Lao serveerimisalusele esmalt kiht leivaviile. Pintselda pealt kanapuljongist ja sidrunimahlast segatud immutusvedelikuga. Määri peale kolmandik täidisest. Kata saiaviiludega. Tee nii neli kihti, pealmine kiht jääb ilma täidiseta.

4. Kata tort toidukilega ja aseta peale raskus. Tõsta järgmise päevani külmikusse.

5. Katte jaoks sega toorjuust ja hapukoor. Määri segu tordi peale ja külgedele. Aseta jääsalatiribad tordi alumise serva peale. Keera poolitatud singiviilud torbikuteks ja aseta tordi keskele. Poolita kirsstomatid ja paiguta tordile. Kaunista murulauguga.
 
Koostis Koostis- ja maitseained  
1 pk Õhukeseks viilutatud rukkileib  
1 pk Röstsai  
TÄIDIS
100 g Kalkunisink  
1 tk Punane paprika  
250 g Kodujuust  
100 g Paprikamaitseline toorjuust  
2 dl Rõõsk koor 35%  
1 tk Küüslauguküüs  
1 tl Sinep  
1 dl Hakitud petersell  
IMMUTAMISEKS
1 dl Kanapuljong  
1 spl Sidrunimahl  
KATE
200 g Maitsestamata toorjuust  
100 g Hapukoor  
KAUNISTUS
  Jääsalatilehed  
100 g Viilutatud kalkunisink  
  Kirsstomatid  
  Murulauk
 
Allikas: Oma Maitse
Autor: Angeelika Kang